Ingredienser:
2 skiver daggammelt lyst brød uden skorpe 1 stor rød peberfrugt i grove stykker 50 g cornichoner 1 1/2 kg flåede tomater 300 g isterninger 1 1/2 dl vand eller hønsebouillon 2 spsk. olivenolie 1 1/2 spsk. vin- eller æbleeddike 1 fed finthakket hvidløg Fyld: 1 agurk uden kerner i tern (300 g) 1 lille løg i tern (50 g) 1 grøn peberfrugt (100 g) 3 spsk. hakket persille Tilbehør: Brød
Fremgangsmåde:
Kom brød, peberfrugt, cornichoner og tomater i en blender med isklumperne og blend det til en jævn masse, evt. ad et par omgange. Tilsæt vandet og smag til med olivenolie, vineddike, hvidløg, salt og peber. Nyd suppen kold med tern af agurk, løg og peberfrugt samt hakket persille og et godt brød.
Grønsager pr. person: ca. 525 g
Tip Peberfrugter og tomater kan evt. bages eller grilles før de blendes. Pil skindet af inden du blender de grillede grønsager. Suppen får en lidt sødere og tættere smag, når noget af saften fra grønsagerne er fordampet.
Vinafslutning 3. maj 2007, Tulle
|